Boka kostnadsfri värdering

4:a Högaholm, Balladgatan 41

HSB:s Brf Högaholm - På otroligt lummigt & barnvänligt område erbjuds denna effektivt ombyggda fyrarummare på 5:e våningen med hiss från markplan och underbar balkong i sydväsläge!

Hall

Hall med laminatgolv och goda avhängningsmöjligheter. Gott om garderober, vitmålade väggar och ingång till kök, badrum, gästwc, sovrum samt vardagsrum.

Kök

Kök med en mycket generös matplats för 6-10 personer tack vare sin smarta utformning! Original köksstomme med utbytesluckor och rostfri bänkskiva. Goda förvaringsmöjigheter och gott om arbetsyta på båda sidor av arbetsköket. Nyare kyl/frys, spis, spisflläkt samt diskmaskin.

Vardagsrum

Via den nybyggda vackra öppningen från hallen kommer vi in i det nya vardagsrummet med ett generöst fönsterparti i österläge mot Högaholms lummiga grönska! Trots sin avstyckning för att skapa ytterligare ett sovrum är rummet fortfarande tillräckligt stort för att få plats med både soffan,skrivbord och bokylla med gott om plats över!

Sovrum 1

Med ingång från hallen på vänster sida finner vi ett stort sovrum med fin ekparkett, ljusa väggar och garderober. Utgång till den inglasade balkongen.

Sovrum 2

Med ingång från hallen når vi det nybyggda andra sovrummet med bevarad ekparkett från det ursprungliga vardagsrummet och släta väggar t i vitt & grått. Fin utsikt från gavelfönstret!

Sovrum 3

Med ingång från båda sovrum 2 och balkongen når vi det största sovrummet med vacker ekparkett, inbyggda garderober och släta väggar i vitt & en sval grön ton! Gott om plats för både dubbelsängen och ytterligare förvaringsmöbler.

Inglasad balkong

Stor inglasad balkong i sydvästläge med underbart lummigt läge! Koppla av och njut av eftermiddagssolen..

Badrum

Halvkaklat & rymligt originalbadrum med ljust kakel & klinkers, våtrumstapet ovan kaklet, badkar, vask och wc.

Gästwc

Gästtoaletten finner vi direkt till höger sett från entrén. Originalutförande med vitt klinkers, kakel ovan vasken, badrumsskåp och släta, målade väggar.

Innergård

Perfekt placerad med goda lekutrymmen för barnen, lekplats samt bandyplan. Grillplatser och många sittmöjligheter!

Föreningsinfo

HSB Brf Högaholm består av 994 bostadsrättslägenheter samt 1 lokal fördelade i 17 bostadshus. Föreningen bildades 1971 samma år som fastigheterna byggdes. HSB sköter den ekonomiska och tekniska förvaltningen. I föreningen finns 560 p-platser, de går att hyra för 75 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga. I föreningen finns även 406 garageplatser. Plats går att hyra till en kostnad om ca 200 kr/månad.

Gjorda / kommande renoveringar

1984 byttes fönster.
1990/1992 kläddes fönstren in i aluminium.
2000/2001 renoverades de inglasade balkongerna.
2005 byggdes två nya stortvättstugor och en rensning samt rengöring genomfördes av tilluftsventilationen.
2007 lades taket om och en OVK-besiktning av ventilationen genomfördes.
2012 byggdes föreningens lekplatser om.
2013/2014 sanerades varmvattensystem och UV-ljus samt filter på inkommande vatten installerades för att säkra vattenkvalitén. Dessutom lades ny asfalt på p-platser och garagenerfarter på Serenadgatan. Samma år genomfördes PCB-sanering i samtliga fastigheter.
2015 gjordes ett byte till fjärravlästa elmätare och elektroniskt bokningssystem för tvättstugorna infördes. Under samma period byggdes även tre nya miljöhus.
2016 sattes nya garageportar in på Balladgatan. En omläggning av föreningens gångbanor och en stadgeenlig besiktning genomfördes vilken visade gott resultat. Föreningens undercentraler (styr-, reglerenheter och värmeväxlare) sågs över.
2016-2017 pågår renovering av golv och belysning i källaren på samtliga hus.
2017 byter föreningen värme- och vattenmätare i samtliga lägenheter. Arbetet kommer totalt att pågå i ca 1 års tid då föreningen har många lägenheter.
2017 planerar föreningen att uppföra en tillbyggnad till miljöhuset på Serenadgatan. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Ekonomi

Föreningen planerar att höja årsavgiften med 2 % varje år för att följa underhållsplanen.

Områdesinfo

I närområdet finns även vårdcentral, matbutik, förskola och skola.

Välkommen på visning!

Inom kort cykeltur tar du dig till Malmö Arena, Hyllie Tågstation, Ikea, Emporia, Svågertorps stora affärsutbud samt närliggande områden såsom Söderkulla, Lindeborg och Almvik. .

Visning

  2017-09-24     16:00 - 16:30
Välkommen på öppen visning!

  • 995 000 Kr eller högstbjudande
  • 81,5m² (föreningens information)
  • 4 425 Kr/mån inkl värme & VA (rörlig förbrukning), kabeltv
  • 4.0 rum + kök
Alla bilder

Ansvarig mäklare

Daniel Lundstam, Reg. Fastighetsmäklare
Reg.Fastighetsmäklare Daniel Lundstam 0736-552306 040-96 50 00 info@bodirekt.com Kundomdöme

Lägenhet

Lägenhetsnr 283
Våningsplan 5 av 9
Hiss Finns
Andelstal 0.10973
Månadsavgift 4 425 Kr / mån   (inkl värme & VA (rörlig förbrukning), kabeltv)
Övrigt Källarförråd medföljer. Bredband via Bolina samt kabeltv via ComHem. Lägenheten är registrerad som 3 rok i lägenhetsförteckningen men ombyggd till 4 rok genom att två väggar rests i det tidigare vardagsrummet. Föreningen har installerat mätare i varje lägenhet för individuell mätning av värme- och vattenförbrukning. Avläsning görs en gång om året. Om man använt mer/mindre än sin schablonsumma läggs detta på avgiften alternativt får man tillbaka, normalt sett under kvartal 2. Sedan 2009 görs även enhetsmätning av el. En schablon läggs på avgiften och även den stäms av en gång om året. Överskott/undeskott dras av från/läggs på avgiften normalt sett under kvartal 2. På grund av detta sker en reglering av över-/underskott vid ut-/inflyttning mellan köpare och säljare. Föreningen innehar marken med tomträtt. Den angivna avgiften är specificerad enligt följande: Månadsavgift: 3503 kr, Vattenavgift:170 kr Värme:738 kr, Div tillägg:14 kr. Totalt 4425 kr / mån för den senaste perioden i hushåll med 4 personer.

Interiör

Boarea 81,5m² (föreningens information)
Antal rum 4.0 rum + kök
Kök Kök med en mycket generös matplats för 6-10 personer tack vare sin smarta utformning! Original köksstomme med utbytesluckor och rostfri bänkskiva. Goda förvaringsmöjigheter och gott om arbetsyta på båda sidor av arbetsköket. Nyare kyl/frys, spis, spisflläkt samt diskmaskin.
Badrum/WC Halvkaklat & rymligt originalbadrum med ljust kakel & klinkers, våtrumstapet ovan kaklet, badkar, vask och wc.
Tvätt Tvättstuga finns i källaren.

Byggnad

Byggnadsår 1971
Fönster Nyare

Förening / Övrigt

Förening HSBs BRF Högaholm
Tillträde Enligt överenskommelse